Градове и села

Да направим Коледа вълшебна!

http://www.vbox7.com/play:69cef72c

На Коледа стават чудеса.
А ТАКА ЛИ Е..?
От нас ли зависи или от Съдбата?

АЗ МИСЛЯ, ЧЕ ЧУДЕСА СЕ СЛУЧВАТ.Защото ние можем да сме причината те да се случат!

Това е истотията на един благороден човек отец Иван от с.Нови хан, който само за две години успява да построи масивно разширение към приюта "Св.Николай" при храм "Св.Троица".С голямата морална и материална подкрепа на главният архитект на София арх.Петър Диков, който безвъзмездно прави проекта и всички необходими чертжи и документи за озаконяването му.

В приюта живеят около 110 деца, юноши, девойки и майки с новородените си бебенца.На всички тях им е даден шанс да продължат напред, но им трябва и нашата подкрепа за да могат да се отворят вратите на надеждата за тях, трябва им онова познато чувство в нашите деца ОБИЧ за да могат да повярват че живота не е даденост, а е необходимост за да разберем колко е прекрасен, трябва им топлина за да не се чувстват самотни...

Стотици са хората

Super КОНКУРС за супер активни в ... Рударци!

Екипът ни поздрави специално потребителя с пореден номер 200 ! Наградата е един месец безплатен интернет и за наша изненада, наградате бе приета с уговорка да я предоставим на някой, който наистина се нуждае и заслужава. Благодарим за жеста и решихме да предоставим тази награда след един месец на победлителя в

КОНКУРС ЗА НАЙ-ИНТЕРЕСНА ПУБЛИКАЦИЯ

квартал Църква със свой сайт

 

От преди няколко дни квартал Църква (Даскалово) имат свой сайт. Доста поработихме над него, но всеки коментар ще ни е от полза. Те също имат интернет камера ... къде е ... ще разберете на сайта. Все още няма нищо във форума, но оставяме това на потребителите му.

Отдих, туризъм и туристически обекти около Перник

Община Перник обхваща Пернишката котловина по горното поречие на р. Струма, част от Национален парк “Витоша” и ботаническия резерват “Острица”. В прилежащите й планини са изградени туристически хижи и заслони, курортен център с минерална вода в с. Рударци и язовири в селата Ярджиловци, Мещица, Студена и Боснек.

Читалището

Чителището е село Студена е създадено през 1919 година. Тази година става на 90 години!

Местоположение, население, пощенски код, надморска височина, площ и т.н....

Местоположение: Снимката

Население: 1840 жители (към 01/01/2007 - НСИ) по настоящ адрес, по постоянен: 1723 жители

Надморска височина: 800 метра на площада в центъра, иначе по цялото продължение: от 700 до 999 м.

Площ на Село Студена: 74.794km2 (НСИ)

Пощенски код: 2344

Телефонен код на БТК: 07715 от България (+3597715 от чужбина)

География

Село Студена се намира в планински район на 25 км. от София и на 15 км. от центъра на Перник. Разположено е в надлъжна долина (запад – изток), заградена от южните предхълмия на Витоша и от източните на Голо бърдо.

Разпространи съдържание