Състезанието за МПО "Млад огнеборец" - големи надежди и разочарование

Децата от ОУ "Васил Левски" в село Студена участваха на състезанието за млади пожарникари МПО "Млад огнеборец", което се провежда ежегодно по това време на годината и определя най-добрите бъдещи пожарникари. Отбора на училището за "Млад огнеборец" винаги е бил в челните позиции и има голям принос от самото създаване и развитието на движението. Още през 2001 год. огнеборците печелят първо място в районните състезания и след това стават Републикански шампиони. Като награда за отличното им представяне те са изпратени за обмяна на опит в Германия, а капитана на отбора Паулина Пенева участва в международното състезание на МПО във Финландия. През следващите 2003, 2004 и 2008 години те отново заемат І-вото място, а през 2007 и 2009 почетното ІІ-ро място.

Така крайно амбицирани да продължат доброто представяне бяха и тазгодишните състезатели в отбора на "Млад огнеборец", като показаха това на провелите се тренировки 2 седмици преди началото на състезанието. Но за съжаление нещата не се получиха така, като ги бяха планирали...

В деня на състезанието всичко вървеше добре, като се започне от  прекрасното време, от подкрепата на Кмета на село Студена - Валери Спасов и Миглена Димитрова - Директор на ОУ "Васил Левски", а още по-добрата новина беше, че капитана на отбора Ники изтегли много добър жребии за състезанието. И до тук... останалото беше пълно разочарование - времето за което беше направена първата част от състезанието при бойното разгръщане,  разби мечтите на отбора за добро класиране. Въпреки, че щафетата във втората част на състезанието беше направена по-бързо, отколкото на тренировките, това не помогна за по-челно класиране.

Така с амбиция за победа в състезанието и І-вото място, отбора на ОУ "Васил Левски" се сринаха на предпоследното 8-мо място!!!