Село Студена иска да върне самооблагането

Поводът е открай време разнебитената улица, която е основна пътна артерия в с.Студена. Още носеща името "Г.Димитров" известната със своето разнебитено състояние отсечка отново предзвика гнева на препатилото селище. Немърливото й поддържане, странните обстоятелства по усвояване на обществени средства по нея е нетърпящо. Подобно на близката съседка Албания пернишкото село иска да върне самооблагането.

Отчаянието на хората е стигнало до там, че искат да се върнат старите методи на самооблагане. Известна със своите именити съкварталци студенчани твърдо са решили на самоорганизация. По-заможните бизнесмени да дават по 20-30 лева,а по-закъсалите по 10 лева на кола. Надеждата на всички е, че така ще съумеят поне малко да позакърпят огромните дупки.

За жалост, дали в Албания е точно така, но вместо да се потърси сметка и отговор от кметицата, която е истински "спец" по усвояване на пари в подобна насока, народът започва поредното самоизтезание. Самата тема, асфалтиране, плочки, бордюри в Перник и пернишко по управлението на Р.Янакиева е безкрайно загадъчно четиво. Но то е за "европейски" читатели.

В с. Студена решават да се "борят" единствено с албанските методи. И за това се иска воля, но тя отново изтича в обратна посока.

Източник: pipernik.com