Пощата в Студена с работно време „тука има тука нема“

През ден работи пощата в село Студена. С новото работно време, населеното място с 2 000 жители остава по два дни в седмицата – вторник и четвъртък без пощенски услуги.
Местните хора, които са се абонирали за вестници, негодуват от доставката на „остарялата“ с ден в пощата преса. Кметът на Студена Валери Спасов е обезпокоен, че новият работен график ще създаде проблем с навременната доставка на съдебните призовки.
В пощата се събират таксите за ток, вода и телефон. Дейностите се извършват от две служителки, наскоро третата е съкратена. Разносвачката е само една и изминава километри, за да върши задълженията си, допълни кметът, като отбеляза, че селото е дълго 7 километра.
Директорът на пернишкото поделение на „Български пощи“ Петър Трендафилов потвърди промяната в работния график за клона в Студена, като уточни че пощата в селото работи през цялата седмица, но във вторник и четвъртък няма пощенски транспорт, а с това и доставка на писма и пратки до населеното място. Автомобил дотам и занапред ще пътува само когато има пратки. Спешната кореспонденция ще бъде доставяна навреме, увери Трендафилов. Има промяна в схемата на транспортното обслужване за по-отдалечените пернишки села, като мярката обхваща и селищата в цялата област, обясни пощенският шеф. Изменението е направено на базата на мониторинг за транспортния трафик на пощата, като целта е да се икономисат разходи. Ако трябва ще връщаме пари на хората за абонаменти на вестници, но за единични бройки вестници автомобил няма да върви по селата, категоричен е пощенският директор.