За Гърция през Студена, ако не ви се обикаля през Радомир

Леките коли ще могат да преминават през паважния път на Студена, за да излязат през пернишкия кв. Църква и детелината за София. Спирането на Е-79 край Драгичево е заради строежа на кръговото на новия аутобан „Люлин". С него той ще се включва в шосето за Гърция.

Пътят към Гърция вече е пренасочен през Радомир, както преди време предупреждаваха от областната управа в Перник. Най-вероятно така ще бъде през следващите 4 месеца.

Цялото движение към Дупница, Благоевград и Кулата минава през Радомир. Оттам трафикът е изтеглен покрай заводите в Червена могила и се включва в главен път Е-79 при село Долна Диканя.

Същото трасе ще ползват и в обратна посока към София всички камиони над 7 тона.

Още в първия ден на пренасочване в събота се извиха колони от коли и изнервени шофьори. Тировете трудно преминават през Радомир. Цели пет минути е нужно на големите камиони, за да направят завоя на светофара при болницата и то с по няколко маневри.
Така ще бъде поне до средата на ноември, съобщи шефът на областното пътно управление в Перник Румен Сачански. До тогава строителят на магистрала „Люлин" - турският консорциум „Мапа Дженгиз" е обещал да пусне триетажния пътен възел „Даскалово".

Очакваме проблеми с трафика, но друг вариант няма, обясни Сачански. Трасето е единствената алтернатива и е съгласувано с КАТ. Преди време то бе използвано и при строежа на Е-79 край Студена. Шосето е закърпено, обновена е маркировката и са окосени ливадите край него.

Източник: http://ipernik.com/novini/10801.html